31 prosince, 2019

Fotovoltaické systémy – jak to funguje a jak šetříte?

Fotovoltaika je jedním z klíčových obnovitelných zdrojů v našich podmínkách.

Výhody fotovoltaiky

  •  šetříte náklady na elektrickou energii
  • jste energeticky nezávislí na distribuci
  • zvýšení hodnoty Vaší nemovitosti
  • obnovitelný zdroj, díky němuž přispíváte k ochraně životního prostředí
  • garantovaná návratnost investice

Ze slunečních paprsku, které dopadají na vaše solární panely, vyrobí fotovoltaická elektrárna elektřinu, kterou střídač zpracuje a pošle ji do vaší domovní sítě. V našich podnebních podmínkách vyrobí solární systém ročně až ca. 1000x více energie, než je její výkon. To znamená, že fotovoltaický systém s výkonem 4 kWp, vyrobí za rok přibližně 4 000 kWh energie. 

Většinou se však nestihne spotřebovat veškerá energie v době, kdy ji solární systém vyrobí, je tedy potřeba zvolit vhodnou formu akumulace, např. bojler, fyzickou či virtuální baterii nebo kombinace baterií a bojleru.

Je Váš dům vhodný? 

Hlavním kritériem je stav vaší střechy a také to, zda není většinu dne stíněná např. stromy, či okolními budovami. Panely jsou instalovány na střechu na 30 až 40 let a je tedy nutné, aby je střecha unesla a nebyla po tuto dobu rekonstruována. Nejlepší účinnosti celého systému dosahují panely, které jsou nainstalovány na střeše orientované na jih, ale také východ a západ je možný.

Nemusíte však mít obavy z velkých stavebních zásahů. Na vaši střechu je našimi specialisti umístěna speciální konstrukce a do vaší technické místnosti, případně jiného vámi udaného místa, bude nainstalován střídač, který řídí kompletní chod celého solárního systému. Střídač se pomocí kabelů propojí s panely na střeše a hlavním domovním rozvaděčem.

admin
Posts made: 4

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.